Våre produkter

Infeksjon

Hva er en øyeinfeksjon?

Vanligvis skyldes øyeinfeksjoner en bakteriell eller viral infeksjon i øyet eller det omkringliggende vevet direkte rundt øyet. Den vanligste øyeinfeksjonen er bakteriell konjunktivitt og blefaritt. Bakteriell konjunktivitt er en infeksjon som påvirker vevet på innsiden av øyelokkene, mens blepharit er en infeksjon i øyelokkskanten. Blefaritt kan være av en kronisk natur.

Symptomer på øyeinfeksjon?

Symptomer på infeksjon i øynene er ofte rødhet, irritasjon, økt tåreflod, kløe og hevelse. Kroppens reaksjon på en infeksjon er en betennelsesreaksjon som får deg til å oppleve smerter i øyet og hevelse i vevet rundt øyet. Disse symptomene er også vanlige ved allergi, og du bør oppsøke lege for å finne ut om du har en allergisk reaksjon eller en infeksjon. Øyeinfeksjoner kan påvirke ett eller begge øyne, og de kan oppstå i alle aldre, selv om de er mest vanlige hos barn. Øyeinfeksjoner er smittsome og det er anbefales å holde en god hånd og øyelokkhygiene.

Øyeinfeksjoner forårsaket av virus er vanligvis milde og forsvinner ofte av seg selv etter en uke eller to. Et unntak er øyeninfeksjon forårsaket av herpes simplex virus, som kan være en alvorlig øyeinfeksjon. Bakterielle øyeinfeksjoner krever ofte behandling med antibiotika. Da en alvorlig øyeinfeksjon kan påvirke synet ditt, er det viktig å se en lege for undersøkelse. Hvis du har noen endring i ditt syn, bør du kontakte din lege umiddelbart.

Våre produkter

Vi hjelper deg
med dine spørsmål

kontakt oss

Oppdag våre produkter
Vi ønsker å bruke Googles analyseinformasjonskapsler for å analysere hvordan nettsiden vår brukes, for å optimalisere nettsiden
Du velger selv om du vil samtykke til at vi plasserer informasjonskapsler for å gjøre dette, og du kan selvfølgelig tilbakekalle samtykket ditt når som helst. Ditt samtykke betyr at vi samler inn informasjon om enheten din og om hvordan du bruker nettsiden, som er knyttet til det Google vet.
Når du bruker nettstedet, plasseres det også «funksjonelle» informasjonskapsler som ikke krever ditt samtykke. Her kan du lese vår detaljerte beskrivelse av hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan du kan unngå at informasjonskapsler plasseres. Plassering av informasjonskapsler innebærer også at vi behandler dine personopplysninger, du kan lese mer om dette her.