Våre produkter

Inflammasjon

Hva kan forårsake en betennelse (inflammasjoner) i øyet?

Det er flere årsaker til betennelse i øyet, de vanligste er bakterier, virus og allergi. Øyebetennelse kan også skyldes at en har fått en fremmedlegeme på øyet. Noen kjemikalier kan også føre til øyebetennelse ettersom de kan irritere konjunktiva.

Symptomer

Øyebetennelse fører vanligvis til røde øyne. Denne rødhet er vanligvis mest merkbar langs øyelokkskantene. Øyelokkene kan også hovne opp slik at de påvirker synet. Et betent øye utskiller store mengder væske, som enten kan være komplett, mer purulent eller mucoid. En hoven konjunktiva kan forårsake ubehag i form av en irriterende følelse, som om du hadde noe i øyet. Det kan være smertefult eller det kan klø mye.

Behandling

Bakterielle infeksjoner går vanligvis over av seg selv, men noen ganger kan det hende du trenger antibiotika dråper eller salve. Chlamydia infeksjoner må alltid behandles med antibiotika tabletter. Infeksjoner forårsaket av forkjølelsesvirus går over av seg selv og det er ingen spesifikk behandling. Dersom hornhinnen blir samtidig påvirket, kan det være nødvendig med symptomatisk behandling. Avhenger inflammasjon av helvetesild (herpesvirus), finnes det en spesiell behandling. Allergisk inflammasjon behandles med allergidempende dråper og det å unngå/fjerne utløseren (allergenet) med for eksempel Blephaclean® sterile våtservietter. Hvis betennelsen skyldes irriterende væsker, er det svært viktig å umiddelbart skylle øynene med vann. Det går bra med vanlig vann fra springen, og det viktigste at du raskt kommer i gang og spyler i minst 15 minutter. Du bør så se en øyelege for en kontroll og ta gjerne med deg flasken som inneholdt det irriterende stoffet.

Infeksjon kan forebygges

Alle betennelser i øyet er svært smittsomme og god håndhygiene er viktig for å hindre spredning av smitte. Gjentatt håndvask, fortrinnsvis med hånddesinfeksjonsmiddel er anbefalt. En god rutine for øyelokkhygiene anbefales også for å hindre øyeinfeksjoner og smitteoverføring.

Våre produkter

Vi hjelper deg
med dine spørsmål

kontakt oss

Oppdag våre produkter
Vi ønsker å bruke Googles analyseinformasjonskapsler for å analysere hvordan nettsiden vår brukes, for å optimalisere nettsiden
Du velger selv om du vil samtykke til at vi plasserer informasjonskapsler for å gjøre dette, og du kan selvfølgelig tilbakekalle samtykket ditt når som helst. Ditt samtykke betyr at vi samler inn informasjon om enheten din og om hvordan du bruker nettsiden, som er knyttet til det Google vet.
Når du bruker nettstedet, plasseres det også «funksjonelle» informasjonskapsler som ikke krever ditt samtykke. Her kan du lese vår detaljerte beskrivelse av hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan du kan unngå at informasjonskapsler plasseres. Plassering av informasjonskapsler innebærer også at vi behandler dine personopplysninger, du kan lese mer om dette her.